top of page

Street Art med farvekridt

April, 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opgaven

Følgende produkt er udarbejdet i min fritid, og der har derfor ikke har været opstillet nogle specifikke mål for produktionen. Produktet er lavet i forlængelse af vores farvekridtforløb ved Hanne. 

 

Inden produktionen

Inden produktionen af mit billede, reseachede jeg forskelligt Street Art, for at finde inspiration. Herefter fandt jeg min tegneblok frem samt mine blyanter og farvekridt, og så var det ellers bare at gå igang. 

Under produktionen

Under min reseach bestemte jeg mig for, at jeg ville tegne et ansigt. Jeg startede derfor med at ridse ansigtet op med en blyant. Da jeg var tilfreds med resultatet, stregede jeg blyantsstregerne op med sort farvekridt (se billede 1). Herefter var det tid til at farvelægge, hvor jeg havde besluttet, at det skulle være lidt utraditionelt og godt måtte bære præg af det abstrakte. Til hele billedet har jeg primært brugt farverne, rød, grøn, blå og gul, som jeg så har blandet på kryds og tværs. For at ramme ansigtet ind og få det til at stå frem i billedet, har jeg brugt sort. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perspektivering til kunsten

Billedet som vist ovenover, var her jeg fandt min inspiration til mit eget billede. Jeg vil derfor med fordel perspektivere til kunstretningen Street Art, som ovenviste billede hører ind under. Street Art går også under betegnelsen gadekunst og er en samlebetegnelse for udtryk, både billeder og tekst, der udføres som graffiti, tags, plakater, stencilmaling, mosaik m.m på offentligt tilgængelige steder (denstoredanske.dk). Den amerikanske billedkunstner Keith Haring (1958-90) betragtes som en foregangsmand for Street Art. I Danmark har vi også betydningsfulde danske gadekunstnere som Lints, Tejn, Miss Take og Armsrock med udspring i København samt den Aarhusbaserede gadekunstner Mormor (Ibid).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Didaktiske muligheder ved forløbet

Man kunne med fordel have et forløb om Street Art i skolen. Her kunne øvelsen lyde på, at eleverne skal rundt omkring i Aalborg by og tage billeder af den Street Art som de finder. Herefter skal eleverne producere deres eget Street Art-billede, med inspiration fra de værker de har fundet i byen. Eleverne skal til sidst fremlægge deres værk for klassen, hvor de skal fortælle om de overvejelser de har gjort sig undervejs i deres produktion. Derudover skal de have valgt en bygning, hvor de mener at deres værk ville have passet til, hvis det skulle males på i virkeligheden. 

Der er i løbet af de seneste år kommet mere fokus på Street Art, hvor flere byer har viet bygninger til udsmykning, herunder også Aalborg. Der kan derfor også perspektiveres til den Street Art, som har farvelagt og ny pryder mange bygninger rundt omkring i Aalborg. De store malerier er malet af både nationale og internationale kunstnere som El Mac og danske og lokale Morten Andersen (visitaalborg.dk).

 

Efter produktionen

Efter produktionen af mit billede, satte jeg det i en ramme, da min plan er at have det med til min afsluttende eksamen. Rammen gav billedet det afsluttende touch.

 

Portfolio Maria Holme

​​© Copyright 2023 Clothing Online. Proudly created with Wix.com

bottom of page